Mitől szárad ki a hajunk?!

Normál körülmények között, a hajunk kb. 10 % vizet tartalmaz, s ez a mennyiség különböző körülményektől függően változhat. Rengeteg külső tényező hatására durva tapintásúvá válhat hajkoronánk. Nyáron például ilyen a légkondícionáló, a napsütés, a sós tengervíz, vagy a klóros víz, télen pedig a szolárium, a fűtés levegő szárító hatása vagy a túlzott hajszárító használat. És ha ez még nem lenne elég, a vékonyszálú göndör haj esetében ez a sok roncsoló hatás felerősödik, tehát mégnagyobb odafigyelést és védelmet igényel.

De mégis mit tehetünk hajunk egészségéért?

1. Ne aludj hajgumiban, sőt, ha lehetséges nap közben is kerüld használatát!
A hajgumitól meglazulnak a hajhagymák, a hajgumi alatt pedig eltörhetnek a hajszálak. Óvjuk meg hajunkat ettől a folyamattól.

2. Vizesen csak óvatosan fésüld a hajad!
Vizesen a haj nyúlik, sokkal sérülékenyebb, ezért a hajmosás utáni fésülködéstől elvékonyodhat a hajad. Fésüld óvatosan, lentről felfelé és soha sem fordítva!

3. Bátran használj tápláló hajpakolásokat!
A megfelelő pakolás segít a hajhullás, a hajtöredezés megállításában, gyorsíthatja a hajnövekedést és könnyen kifésülhetővé teszi a hajat. Az interneten ma már rengeteg bevált házi praktikát találhatunk, de ha ezek nem tűnnek elég bizalomgerjesztőnek, akkor próbáld ki a JOICO hajpakolásait. Hidd el, nem fogsz csalódni!

4. Kerüld a hőt!
A fodrászok professzionális hajszárítói szerencsére nem roncsolják a hajat, illetve ők pontosan tudják, hogy mi az a hőmérséklet, ami még nem káros a hajunknak. Viszont a nem megfelelő otthoni hajszárítás nagyban hozzájárul a száraz, töredezett hajvégekhez. Meleg időben hagyjuk magától megszáradni a hajunkat, hideg időben viszont mindenképpen szárítsuk meg, ugyanis ha megfázik a fejbőrünk sajnos kihullhat hajunk egy része. Ekkor viszont használjunk kímélő/gyengébb fokozatot és hővédő termékeket, melyek tényleg nagyon sokat segítenek hajunk egészségének megtartásában!

5. Látogasd meg fodrászod egy egészségügyi vágásra!
A haj nem nő gyorsabban a hajvágástól! Viszont az nagyon fontos, hogy még időben eltávolítsuk a hajunk töredezett részét, mivel ez bizonyított tény, hogy minél tovább húzzuk, annál nagyobb része törik le hajunknak. Ha időben mész el fodrászodhoz elég csak 2, maximum 3 centit levágatni, de ha sokáig húzod, akár 7-8 centiméter is lehet belőle. Tehát ha így nézzük a hajvágástól mégis "gyorsabban" nő a haj.

hajhab, hajápolás, szőke haj, egészséges haj

  • | eddig 2813 ember olvasta |